В ЦДГ „Здравец” – Болярово тържествено откриха новата учебна година

IMGP2105Датата 15 септември е вълнуващо начало на учебната година не само за учениците. За децата в подготвителните групите, а също и за по-малките, също е повод за празник.

Затова 15 септември 2014 година остана незабравим за децата от ЦДГ „Здравец” – Болярово. както в общинския център, така и във филиалите в селата Стефан Караджово, Воден и Шарково.

IMGP2114Боляровските деца и от двете групи – големите от „Мики маус” и малките от „Буратино” посрещнаха началото на учебната година с празнична програма, с която зарадваха родители, гости и учители.

Гости на тържеството бяха: общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, заместник-кметът Нина Терзиева, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски програми” София Минева.

Калена Гюрова, директор на ЦДГ „Здравец” приветства гостите, поздрави децата и преподавателките с първия учебен ден и прочете поздравителен адрес по този повод от министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова.

IMGP2103Децата рецитираха, пяха и танцуваха, бяха подготвили литературно-музикална програма. Изпълненията им заслужиха аплодисментите на гордите родители и усмихнатите гости. Общинският кмет зарадва малчуганите с подаръци – футболна топка и конструктор.  Той също ги поздрави с началото на учебната година, пожела им успехи и обеща и занапред общинското ръководство да полага грижи за тяхното благополучие и да подобрява условията в детската градина. Освен с играчки, Христо Христов ги зарадва и с новината, че скоро в града ще има нова детска площадка.

Нека новата учебна година е успешна за всички деца в общината. Да им донесе много нови знания, весели игри и незабравими мигове с приятелите!

IMGP2130IMGP2138 IMGP2077IMGP2076

About the Author :