В „Тунджа“ проведоха консултации за състава на Общинската избирателна комисия

DSC00263 (1)В изпълнение на своите правомощия кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев проведе на 26.08.2015 г. консултации за състава на ОИК-Тунджа с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание – Партия „ГЕРБ“; Коалиция „БСП лява България“; Партия „ДПС“; Коалиция „Реформаторски блок“; Коалиция „Патриотичен фронт“; Коалиция „България без цензура“, Партия „Атака“; Коалиция „АБВ“.

В изпълнение изискванията на Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на ЦИК, в Община „Тунджа”, която е с под 150 секции, съставът на Общинската избирателна комисия-Тунджа ще се състои от 11 души, в т.ч. председател, заместник-председател , секретар и 8 члена.  Съотношение между партиите и коалициите в ОИК е: за Партия „ГЕРБ“ – 3 представители, за Коалиция „БСП лява България” – 2 ; за Партия „ДПС“ – 1, за Коалиция „Реформаторски блок“ – 1, за Коалиция „Патриотичен фронт“ – 1, за Коалиция „България без цензура“ – 1, за Партия „Атака” – 1, за Коалиция „АБВ“ – 1.

В ход на конструктивен диалог беше взето решение председателското и секретарското място да бъдат съответно за Партия „ГЕРБ” и за Коалиция „БСП лява България”. Не се постигна съгласие за позицията заместник-председател (ДПС, „Реформаторски блок“, „Патриотичен фронт“ и „Атака“).

Съгласно разпоредбите на Избирателния кодекс, предложенията ще бъдат изпратени в ЦИК за назначаване на Общинската избирателна комисия-Тунджа.

About the Author :