В Ружица се стягат за пролетта

Когато човек е свикнал с красотата, то той я иска навсякъде около себе си и намира начини да я постигне. То и името му означава човек, който краси мира. Не само китен алпинеум създава допълнителен уют в двора на къщата на кметския наместник на Ружица Красимир Костов, но и за селото се опитва да създаде със собствените си ръце в повече забележителности, които да привличат туристите. Сам ремонтира чешма на входа на Ружица и скоро обещава да я привърши.

Туризмът е шансът на Ружица да се развие отново, смята Красимир Костов. Хората тук от ден на ден намаляват, предимно възрастни. Учениците останаха 3-ма, преброява ги на пръсти кметският наместник. Но пък с началото на риболовния сезон, на пролетта, някак си нещата живват. 30 процента от рибарите, които отиват към Малко Шарково минават оттук, съответно за тях трябва да се осигурят и условия, казва Костов и затова е решил да постави обозначителни табели към язовира, да потърси вариант и за ремонт на настилката на пътя.

В селото работи Информационен туристически център, изграден по проекта на общината „Туристът в рая на птиците“. Осигурени са велосипеди, с които през топлите месеци се организират велопоходи на ученици.

Атракция за туристите представлява и археологическата сбирка, която Даниела Агре се е съгласила да остави в Ружица след тукашните проучвания.

Църковният храм също е от посещаваните местни забележителности. В момента се нуждае от ремонт, защото едната страна е прокапала, но дарения ще се съберат, сигурен е кметският наместник. С дарения ще бъде организиран и съборът на храмовия празник в деня на Свети Константин и Елена, казва още кметският наместник на Ружица.

 

About the Author :

Leave a reply