В. Ревански към шампионите от БК „Тунджа“: Ямбол има едни от най-талантливите състезатели и треньори

Ямбол, 1.08.2020

В знак на благодарност за спечелената републиканска титла кметът на Община Ямбол Валентин Ревански поздрави шампионите и техния треньор Стойо Чолаков на малка  церемония в Спортна зала „Диана“, на която им бяха връчени благодарствени адреси от негово име и от името на екипа му.

„Ямбол има едни от най-талантливите и трудолюбиви състезатели и треньори. Искрено се надявам, че в най-скоро време тези млади спортисти ще бъдат част от мъжкия представителен отбор на нашия град“, каза кметът на Ямбол.

Той изказа своята благодарност към родителите на шампионите и към всички, които подкрепят ямболския баскетбол.

„Не на последно място благодаря и на публиката, която винаги е била шестият играч от нашите отбори“, допълни още Валентин Ревански.

Благодарствен адрес получи и треньорът Здравко Янчев.

Юношите на „Тунджа – Ямбол“ са новите републикански шампиони по баскетбол за 2020 на България.

В оспорвана надпревара с „Академик – София“ във варненската зала „Христо Ботев“ нашите момчета се наложиха над своя противник с 67:62 и спечелиха златния трофей.

Това е поредната шампионска титла при юношите до 19 годишна възраст.

Отборът на БК „Тунджа – Ямбол“, водени от Стойо Чолаков зарадваха и вдъхновиха всички свои привърженици в Ямбол, където баскетболът има своята значима спортна история и е на завидна почит и ни накараха да се чувстваме горди с тяхната победа.

Община Ямбол поздравява младите баскетболисти с извоюваната титла и им пожелава да бъдат здрави, успешни и вдъхновени за нови победи, да продължават със същия борбен дух да защитават достойно шампионската купа.

About the Author :

Leave a reply