В навечерието на Коледа

1 (1)Повече от 300 души получиха топла храна и поздравителни картички в навечерието на предстоящите коледни празници. Поредната благотворителна инициатива на община „Тунджа” и Авиобаза Безмер бе насочена към самотните възрастни хора и други лица в неравностойно положение от селата Тенево и Маломир.

В организацията и провеждането й се включиха кметствата и читалищата на двете населени места, екипът и децата от Обединено детско заведение „Кольо Тенев” – с. Тенево и родители от местната общност. Спомоществователи на благотворителната проява бяха ”Жекови” ЕООД – с. Тенево и „Странджата-БГ” ЕООД.

1 (2)Приготвянето на храната се извърши от военослужещи, деца, родители, служители от общинската администрация, кметство с. Тенево и читалище „Просвета”, в специално осигурената за целта полева кухня на Авиобаза Безмер.

Децата, заедно с екипите на детската градина и читалището, изработиха красиви коледни и новогодишни картички, които донесоха много топлина и добро настроение в домовете на възрастните хора.

1 (3)Изключително силният социален ефект на първата подобна благотворителна проява, която организаторите от Авиобаза Безмер и община „Тунджа”, заедно с Български младежки червен кръст, кметствата на селата Болярско и Бояджик, Домашен социален патронаж, реализираха на големия християнски празник Никулден, провокира и настоящата инициатива.

 

1 (4)Заедно с храната, в домовете на възрастните хора от селата Тенево и Маломир, влязоха детския смях, добрите думи и празничното коледно настроение.

Такива инициативи, освен високата социална и хуманна стойност, дават възможност на подрастващите да проявят своята съпричастност към възрастните и към хората в неравностойно положение.

1Община „Тунджа” благодари за партньорството на ръководството на Авиобаза Безмер, по чиято инициатива се реализира поредната благотворителна проява.

About the Author :