В епохата на Поли Генова

Borko_poslЧудовищна инфантилност и нелепа  реклама налегнаха тия дни Българската национална телевизия. Поли Генова се класира на четвърто място в конкурса на „Евровизия”, едно добро представяне, което обаче се оказа фантастично и излезе как България е всъщност № 1 в света на европейската рок музика.

Ако изобщо това, което чуваме на „Евровизия”е рок, по-скоро то е в десена на популярната музика, някога така наричаха естрадните песни. Хубаво е да сме българи, да сме патриоти, лошо е да сме патриотари, и да не можем да преценим каква е стойността на постигнатото.

Защото по реакциите на Националната ни телевизия излезе, че държавата ни е шампион на света по футбол или е родина на някой от новите нобелови лауреати. Нещата не са чак толкова тайнствени, всъщност. БНТ е дала пари за песента на Поли Генова и тия пари трябва да се превърнат в огромни дивиденти. Затова и Вяра Анкова тича до летището, та да прегърне „победителката”.

Откога четвъртото място е първо място, не зная. Все пак се твърди, че представителката на Украйна е спечелила „Евровизия”. Твърди се и друго вече – че щели да и отнемат наградата, за я връчат на Поли Генова.

Господи, отдели малко време и слез да си прибереш вересиите…

About the Author :