В Елхово и Болярово стартира процеса на саниране на многофамилни жилищни сгради

IMG_9661Процеcът на саниране на жилищни блокове реално стартира и на територията на област Ямбол. Четири от петте общини са допустими и се възползват от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, по която се санират безвъзмездно домове със средства от държавата. Община Елхово започва със санирането на 6 панелни блока, в Болярово сключените договори за целево финансиране и избрани изпълнители има за 3 многофамилни блока. Към този момент за областта има 38 сключени договора за целево финансиране по НПЕЕМЖС.

На срещата с избраните фирми-изпълнители, проектанти и председатели на сдружения на собственици в Елхово, на връчването на договорите стартиращи реално процеса, присъства и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, като важна страна в процеса на изпълнение на националната програма на територията на област Ямбол. Областният управител е гарантът от страна на държавата за изпълнението на всички дейности по саниране, с ангажименти за осъществяване на мониторинг и контрол на процеса на изпълнение на санирането на жилищата на гражданите на областта.

„Всички, които успяха да се организират ще имат едни изцяло обновени домове. Благодарение на Правителството санирането на панелните блокове е факт“, това каза на срещата в Елхово областният управител и се обърна към фирмите изпълнители да се придържат строго към методическите указания на МРРБ за процеса, за да имаме накрая качествени, добре изглеждащи жилищни сгради и доволни собственици.

 

About the Author :