В Елхово двама мъже, обвинени в телефонни измами, са с постоянно задържане под стража

RSad Elhovo_CMYKaПо внесено искане от Районна прокуратура Елхово съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама мъже, извършили телефонни измами на възрастни жени от града, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. Задържаните са Радостин К. от Елхово и Лазар Х. от Гранитово.

На 07.02.2017 г. в Елхово е започнало досъдебно производство срещу  неизвестен извършител затова, че на същата дата в Елхово телефонен измамник е заблудил у жена с инициали М.М., че е служител на МВР, участващ в залавяне на ало мошеници. Така жената е била измамена с 4 хил. лева. Това е престъпление по чл.209 ал.І от НК.

На 13.02.2017г. в гр. Елхово е започнало друго досъдебно производство срещу  неизвестен извършител затова, че на същата дата в Елхово по същата схема е измамена друга жена с инициали А.А. И този път отмъкнатата от жертвата сума е същата – 4 хил. лева. Престъплението отново е по чл.209 ал.І от НК.

След извършени активни действия по разследване,  на РУП Елхово събрали достатъчно доказателства уличаващи Радостин К. /32г./ от гр. Елхово и Лазар Х. /38г./ от с. Гранитово в тези тежки умишлени престъпления, за които законът предвижда от  1г. до 6 г. „лишаване от свобода“.

Според наблюдаващия прокурор, налице са достатъчно доказателства, обосноваващи предположението, че именно обвиняемите лица са извършители на престъпленията, както и че е налице опасност същите да се укрият и да извършат ново престъпление.

Съдът се съгласи с аргументите на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемите.

Определението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.

 

About the Author :