В ГПЧЕ споделят любимите си книги

???????????????????????????????На 27 октомври 2014 година от 11 часа в ГПЧЕ “Васил Карагьозов” стартира инициативата „EXCHANGE  A  BOOK – Да споделим любимите си книги” , посветена на 1 ноември – празник на народните будители. Инициативата беше посрешната с голям интерес от учениците и учениците. Първото „зареждане” на библиотеката беше направено от учителите на гимназията, които от личните си библиотеки донесоха любимите си книги и ги предоставят на учениците за ползване. Всеки ученик се запозна с Правилата на „споделената библиотека”:

  • Всеки, желаещ да ползва книга, трябва да донесе  своя любима  книга и да я постави на библиотечния шкаф на първия етаж;
  • Взема от наличните любими книги на ученици и учители, прочита книгата, връща я и взема друга… и така до края на учебната година.

Всичко е просто – оставяш любима книга, вземаш любима книга на своите съученици и учители. Срещу една твоя книга можеш да прочетеш 10, 15 … книги.

Още една оригинална инициатива на ямболската езикова гимназия, насочена към засилване на интереса на младите хора към четенето.

Пламена Атанасова и Цветомира Неделчева, 12а клас

About the Author :