В Болярово проучват желанието на родителите за отваряне на детската градина

Болярово, 28.05.2020 г.

В Болярово извършват проучване сред родителите за желанието им детската градина в града да бъде отворена. Общинското ръководство има намерение тя да отвори врати през юни, но всичко зависи от решението на родителите, информира кметът Христо Христов. През последните седмици учителите и персоналът на детската градина е извършил цялостна дезинфекция на помещенията, почистено е и дворното пространство. От общината осигуряват и необходимите предпазни средства и хигиенни материали.

Общинското ръководство и директора на детската градина Калина Гюрова обсъждат възможност и за занимания на децата и през летния период, така, че от една страна да се гарантира спокойствие на родителите, че има кой да се грижи за децата им, докато са на работа, а от друга – заетост на 20-те души персонал, чиито платени отпуски са на изчерпване, каза още кметът Христо Христов.

След проведено проучване сред родителите е взето решение на този етап филиалите на детската градина в Стефан Караджово и Мамарчево да отворят наесен.

About the Author :

Leave a reply