В болници с коронавирус са 102 души, в региона са свободни само 24 легла

Ямбол, 17.03.2021 г.

Общо 102 души са настанени в четирите ямболски болници, съобщи главният секретар на РЗИ – Ямбол Донка Желева след заседанието на Областния медицински съвет. Това е с 21 души повече спрямо вчера. В МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол са настанени 54 пациенти с Ковид 19, от които 6 са в реанимация, в частната болница “Св. Йоан Рилски” са настанени 44 пациенти, в Кардиологичната болница – 3, а в Елховската – 1. На домашно лечение са 535 души, под карантина са 1032. На този етап свободните легла са 24 – 19 в областната болница, едно в кардиологичната и 3 в елпховската болница.  Ситуацията обаче е много динамична и непрекъснато се променя. В триажното отделение на областната болница днес 14 души чакат резултати от PCR-тест.

Вчера е проведена спешна среща с болничните заведения в региона и е уточнен броят на леглата за Ковид-пациенти. МБАЛ “Св. Пантелеймон” осигурява 81 легла, от които 7 в реанимация, 44 е капацитетът на МБАЛ “Св. Йоан Рилски” в Ямбол, по 4 са леглата в СБАЛ по кардиология – Ямбол и МБАЛ “Св. Иван Рилски” – Елхово – по две в Неврологичното и във Вътрешното отделения.

Още двама души от Ямбол са починали вчера – жена на 62 г. със сърдечно заболяване и мъж на 77 г. с хронично бъбречно заболяване. С тях броят на жертвите на Ковид 19 в региона стана 190.

Сред новорегистрераните има три деца под 18 г. и още две паралелки са поставени под карантина.

About the Author :

Leave a reply