В Археологически резерват „Кабиле“ се проведоха състезания по спортно ориентиране и скоростно изкачване на Зайчи връх

На 15 ноември, неделя, в Археологически резерват „Кабиле“ се проведоха състезания по спортно ориентиране и скоростно изкачване на Зайчи връх. Община Ямбол подкрепи инициативата, която е част  от програмата „Децата и спортният клуб“ на Министерство на младежта и спорта.

Организатори бяха Клуб по спортно ориентиране „Диана“ – Ямбол, Регионален исторически музей – Ямбол, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център за борба с наркоманиите. Партньори на събитието бяха Община Ямбол и фирма „Варио спорт“.

В подготвените маршрути в Археологически резерват „Кабиле“ се впуснаха 110 състезатели от Сливен, Стара Загора, Бургас, Търговище, Хасково Габрово, Твърдица и Ямбол.

В скоростното изкачване на Зайчи връх при мъжете най-добре се представиха Панайот Панайотов и Пламен Драганов от Ямбол, който подобри миналогодишния резултат. И двамата са възпитаници на треньорката Петрана Чамова.

При жените начело се класира Десислава Димова от Търговище, следвана от ямболските състезателки Преслава Тодорова и Биляна Серафимовска.

В комплексното класиране по спортно ориентиране най-добре се представиха отборите на Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Състезанието се проведе за втора година, приключи при много добра организация и спазване на противоепидемичните мерки. Домакините от Клуб по спортно ориентиране „Диана“ имат амбицията догодина то да се проведе отново и да стане традиционно. За изненада на любителите на спортното ориентиране се очаква стартовете на маршрутите да бъдат в град Ямбол.

Община Ямбол ще съдейства за организацията и провеждането на състезанието и през 2021 година. Регионален исторически музей-Ямбол и Превантивно-информационния център за борба с наркоманиите-Ямбол също подкрепят инициативата.

 

 

About the Author :

Leave a reply