Вяла кампания

Diana1До изборите остават 17 дни, предизборната кампания е почти преполовена, а сякаш тя върви вяло и по нищо не се усеща от хората, които пряко не са ангажирани с нея. Дори не е започнала и т. нар. плакатна война, а може и изобщо да не започне. Кампанията сякаш се води през телевизора, но там избирателят има привилегията да натисне копчето на дистанционното и да премине на друг канал.

Умората прозира отвсякъде. Избирателите се умориха, защото изборите са прекалено често – последно време ни се случват буквално всяка година, а кандидатите за властта май не успяват да намерят правилния начин да стигнат до хората извън гарантираните им избиратели, които са техни сигурни членове или симпатизанти. Не се усеща и огромната вълна за промяна, която сякаш помете управляващата партия на предишните избори, което е още по-сигурен знак, че тези избори са съвсем непредвидими.

Умората се усеща, но съдбата на страната все пак се решава с избори, затова не е зле партиите да се посъбудят и се опитат да стигнат до мислещия избирател, защото не трябва да позволяваме купеният избирател да има сериозен принос в избора…

Диана Иванова

About the Author :

Leave a reply