Вълшебен коледен концерт и „На многая лета“ за Весела Пастърмаджиева

Вълшебен коледен концерт „Рождественска песен“ подари хорова школа „Проф. Г. Димитров“ на публиката, изпълнила залата на Безистена,  който беше и честване на 60-годишен юбилей на  диригента Весела Пастърмаджиева.  Той се превърна в емоционална вечер, изпълнена с много музика, признание и благодарности.

Весела Пастърмаджиева сподели, че за нея 2019 г. е била време за равносметка, за осмисляне на настоящето и за мечти за бъдещето. Тя покани всички присъстващи да бъдат нейни гости и изпълни обещанието да бъде увлекателен домакин, анонсирайки по интересен начин всяка от песните.

Първи на сцената излязоха най-малките възпитаници на Хоровата школа, които пеят от началото на месец октомври, но показаха, че и първите им стъпки в музикалното изкуство са въздействащи.

След тях се представи и следващата формация на хоровата школа – деца, които са имали много успешен творчески сезон – в София са изпълнили мюзикъла „Червената шапчица“, имали са многобройни концерти в Ямбол и са подготвили съвсем нова музикална програма, част от която представиха пред публиката.

Последни на сцената излязоха Обединена дамска формация, която събра на едно място формацията в София и Дамски хор „Проф. Г. Димитров“ – Ямбол. През годината те са имало многобройни участия в международни фестивали в страната, а преди дни се завърнаха от участие в международен коледен фестивал в Малта.

Юбилярката Весела Пастърмаджиева получи цветя от министъра на културата и от кмета на Ямбол, а зам.-кметът Енчо Керязов лично я поздрави. Прочетени бяха част от поздравителните адреси от кмета на Ямбол, областния управител и Български хоров съюз.

Дамите от хората школа също бяха подготвили своята благодарствена изненада за диригента си. Те намериха силни и емоционални думи, с които да й благодарят за любовта, за силата и вдъхновението, което им дава, и че продължава да им показва, че с песен животът става по-красив, а светът по-добър.

Емоционалната кулминация на празника беше запятата от солист от публиката песен „На многая лета“, подета като припев от хористките. Цялата публика стана на крака, за да изрази признанието си към постигнатото от Весела Пастърмаджиева и поколенията, преминали през Хорова школа „Проф. Г. Димитров“.

About the Author :

1 Comment to “Вълшебен коледен концерт и „На многая лета“ за Весела Пастърмаджиева”
  • Катерина
    January 15, 2020 - Reply

    Много хубав материал. А концертът беше наистина вълшебен и всички в публиката бяхме очаровани и стоплени от емоциите. Г-жа Пастармаджиева е прекрасна

Leave a reply