Вълнуващ турнир по стрийтбол се проведе на обновената спортна площадка в близост до блок 14 в ямболския комплекс „Диана“

 

Ямбол, 08.06.2022 г.

При изключително голям интерес премина турнирът по стрийтбол, организиран от Община Ямбол, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотични вещества – Превантивно-информационен център, по случай празника на Ямбол – Свети Дух, на обновената спортна площадка, намираща се в близост до блок 14 в ямболския жилищен комплекс „Диана“.

В надпреварата се включиха 22 отбора и над 80 деца, разделени в две възрастови групи: 5-7 клас и 8-10 клас.

На спортното събитие присъстваха председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете на община Ямбол Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, Диана Димитрова, директор на дирекция „Култура, спорт, младежки дейности, туризъм и връзки с обществеността“ в Община Ямбол, както и много приятели на спорта.

„Искам на първо място да благодаря на всички, които помогнаха събитието да бъде организирано. С това състезание слагаме началото на редица спортни събития, които се провеждат по случай празника на Ямбол – Свети Дух,“ с тези думи Енчо Керязов откри надпреварата и пожела успех и приятни емоции на всички включили се.

Мачовете бяха с петминутна продължителност във възрастовата група 5-7 клас, по-големите ученици играха по 7 минути.

След първите срещи от турнира публиката беше изненадана от демонстративен мач с участието на част от ръководството на община Ямбол.

В първата възрастова група (5-7 клас) първото място завоюва отборът на „Тигрите“. На второ място завърши тимът на „Пабло“, а третата позиция останаха състезателите  от „Батинки“.

Мачовете във втората възрастова група (8-10 клас) завършиха с победа на отбора на „Патрони“, който зае първо място, негови подгласници на втора и трета позиция станаха съответно „Изстрелите“ и „Електрони“.

Наградите за победителите бяха осигурени от Община Ямбол и Превантивно-информационен център, а председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков награди призьорите в двете категории.

 

 

About the Author :

1 Comment to “Вълнуващ турнир по стрийтбол се проведе на обновената спортна площадка в близост до блок 14 в ямболския комплекс „Диана“”
  • zoritoler imol
    June 24, 2022 - Reply

    Hey there, You have done a great job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this site.

Leave a reply