Вълнуващо начало на Тунджанските литературни дни

???????????????????????????????На 14 април 2015 г. в село Ботево стартираха Тунджанските литературни дни с премиера на книгата на младата белетристка Диана Тодорова „Отломките на времето”. Тържеството започна с четене на откъси от книгата от поетесата Таня Хаджидимитрова и от авторката Диана Тодорова.

Тунджанските литературни дни, посветен на Деня на Община „Тунджа“ – 22 април, откри поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол. Той сподели, че това е единадесетото издание на празниците, организирани от община „Тунджа“, издателство „Захарий Стоянов” и Дружеството на ямболските писатели.

???????????????????????????????Вълнуващо слово за дебютантката произнесе писателят Любомир Котев, редактор на книгата.

Диана Тодорова сподели свои мисли за творческия процес около създаването на романа.

Издателят Жельо Учков говори за приятната изненада, която му е доставила първата среща с ръкописа на непознатата авторка.

???????????????????????????????Директорката на училището Тинка Иванова поднесе приветствие от името на учителския колектив и учениците, а децата поздравиха с песни участниците в премиерата.

Заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев поднесе поздравление от името на кмета на общината Георги Георгиев, пожела Тунджанските литературни дни да преминат при висока активност и интерес от страна на читателите.

???????????????????????????????Той изтъкна приноса на село Ботево в духовните процеси на община „Тунджа“.

В края на срещата младата авторка бе отрупана с букети и раздаде автографи от първата си книга.

 Тенко Тенев

Димитър Бечев

About the Author :