Възрастна жена от Дома за стари хора в Болярско е починала, 13 с положителен PCR-тест са отделени на един от етажите

„Тунджа“, 23.11.2020 г.

Възрастна жена на 86 г., с положителна проба за коронавирус е починала вчера в Дома за стари хора в Болярско, съобщи на редовния брифинг в понеделник кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Тя е имала и множество придружаващи заболявания. Жената е от първите двама потребители, дали положителна проба за коронавирус. Тя е от най-старите потребители в Дома, настанена е там от 10 години.

Припомняме, че в събота излязоха направените проби на 39 души от потребителите и персонала и се оказа, че 12 от домуващите и 4 санитари са с коронавирус.

Георги Георгиев съобщи още, че е извършена цялостна дезинфекция на Дома, заразените 13 души са отделени на единия етаж, а останалите 12 потребители са на втория етаж.

Кухнята, която готви за Дома и осигурява домашен социален патронаж за още 5 села е преустановила дейността си. В Дома и в останалите 5 села на този етап храната се осигурява чрез кетъринг. Осигурени са и защитни облекла на персонала. Добрата новина е, че работещите в кухнята са се съгласили да поемат задълженията на инфектираните санитари.

За съжаление Ковид-статистиката в община „Тунджа“ не е обнадеждаваща. Случаите на коронавирус вече са 122 в малко повече от половината от тунджанските села, увеличението е с 46 за една седмица. Под карантина са 60 души. Починалите от общината са се увеличили с 5 за седмица и вече са 12. Тази сутрин в ямболската болница още двама жители на община „Тунджа“ от Кабиле и от Тенево са загубили битката с Ковид 19.

Кметът Георги Георгиев изказа съболезнование към близките на всички починали.

About the Author :

Leave a reply