Възрастна жена измамена с 500 лева

Sgrada_PoliciaВъзрастна жена от Ямбол е измамена с 500 лева в района на старата автогарата на 16 май около 11:00 ч., съобщават от полицията. Непознат се е представил за служител на пенсионното. В продължителен разговор с жената измамникът я е убедил, че срещу дадената от нея сума ще й съдейства да получи помощи за определен период. По случая е образувано  досъдебно производство в РУ “Полиция” – Ямбол.

От полицията призовават гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят. Всяко искане на пари от непознати е знак за злоупотреба с доверието. Някои измами са придружени и с кражби, при директните срещи с потърпевшите на улицата или домовете им. /Примерите са много: ”Мними врачки, които развалят магии”, “Мними служители, които уж ще съдействат за увеличение на доходите ви”, “Мними търговци на стоки и услуги” и др./.

Запомнете: По никакъв повод не давайте пари на непознати,  независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не допускайте непознати хора в дома си! При подобни случаи опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирате на тел.112 или на районния си инспектор.

About the Author :

Leave a reply