Възпоминателно честване на 147 г. от гибелта на Васил Левски в училището в Болярово

С възпоминателно честване на 147 годишнина от обесването на Васил Левски, ученици и учители от СУ “Д-р П. Берон“ в Болярово изразиха своята почит към делото на великия българин.

Отбелязването на паметната годишнина бе предшествано от състезание „Лъвски скок“ за учениците от I-XII клас, организирано от Николай Иванов и тематично табло, подготвено от Славка Даскалова.
С художествена програма ученици от VII  и VIII клас, участници в  арт-ателие с ръководител  Милена Манолова, славиха подвига и се преклониха пред саможертвата на Апостола на свободата. “Ще пазим скъпото име. Ще го носим с чест в сърцата си. Неговият огън ще гори в душите ни. Ще пазим завета му велик навеки“ , рецитираха учениците. Силни емоции предизвика и Георги Танков от I клас, който пламенно рецитира за Апостола. Емоционално слово в прослава на Апостола произнесе София Минева, педагогически съветник в училище. Тя изтъкна особеното място на великия българин в нашата и световната история, неговото жертвено родолюбие и кристална честност, безпримерната му посветеност пред олтара на свободата.
Чрез оригинална документално-художествена презентация, представена от Даниела Карабалиева и Митко Николов, ученици от VII клас, бе проследен бунтовния път на великия поборник за национална свобода, сторил неимоверно много за своите кратки 36 години.
В края на събитието, директорът г-н Гаджуров обобщи всичко, прозвучало в прослава на Апостола, и призова да помним както подвига, така и заветите му. Той благодари на организаторите и участниците в реализираните инициативи, довели до незабравимо емоционално и естетическо въздействие и връчи грамоти и награди на заелите призови места  в състезанието „Лъвски скок“.

София Минева отчете резултатите от обявения от Ученическия съвет конкурс за изработване или рисуване на кукерска маска и награди  отличилите се ученици.

About the Author :

Leave a reply