Възелът в областната футболна група се заплете още повече

селски11 Равенство 2:2 се получи в голямото дерби от 18 кръг във футболната „А” областна група. На терена в Симеоново местният клуб „Искра” и лидерът „Червена звезда”/Каменец/ не можаха да излъчат победител. След този хикс „Искра” слезе на трета позиция в класирането, докато Каменец продължи да е начело с аванс от една точка пред втория- „Межда”.

Тимът на Межда надигра безапелационно с 2:5 при гостуването си „Изгрев”/Меден кладенец/, който е последен в таблицата с актив само от 7 точки. Намиращите се също в дъното на класирането състави на Кукорево и Зимница имаха директен сблъсък на терена в голямото село от община „Тунджа”, където мачът завърши наравно – 1:1. Така разликата от една точка в полза на кукоревци се запази и техният клуб „Тракиец” е на 9 място с 10 точки, следван  от„Бенковски”/Зимница/ с 9 и последен е Меден кладенец със 7 точки.

18-ият кръг донесе домакинска загуба на Болярово от състава на Генерал Инзово с 0:1 и това приближи инзовци до първите четири състава в подреждането. Те имат 30 точки и от „Стралджа 2014” ги делят три точки.

Големият фаворит, според първоначалните прогнози, Стралджа, в този кръг почиваше, а Победа спечели служебно от преустановилия участието си още преди пролетния полусезон Крумово.

В следващия кръг, на 30 април, е супер дербито в регионалната група между Каменец и Стралджа.

About the Author :

Leave a reply