Въвеждат такси за ползване на спортните зали и лекоатлетическата писта в Ямбол

SDRAGNEVСъс заповед на директора на предприятие „Спортни имоти” Стоян Драгнев от 3 април гражданите на Ямбол трябва да плащат, ако искат да ползват спортните обекти на общината.

1 лев на човек за един час ще се плаща, ако се ползва лекоатлетическата писта на градския стадион, въпреки нейното ужасно състояние. Също 1 лев  за  час трябва да се приготви от ямболлиите, които са решили да ползват залите за бокс, борба, вдигане на тежести, както и баскетболната зала на стадиона.

Доста по-скъпо излиза от 3 април да се играе футбол. За ползването на футболно игрище „Георги Дражев”, намиращо се в парка, и единственото реално функциониращо към момента, тарифата е 30 лева за един час на терена.

Правеният два пъти футболен терен на градския стадион продължава да е недостъпен, като това било от мерки за сигурността на обекта. Табели оповестяват забраната за влизане в игрището, а по думите на председателя на Обединен спортен клуб „Тунджа” Дичо Тодоров двубои на този терен ще има едва през септември.

Дотогава ще се извършва ежедневно поливане и редовно косене. При първия опит да подмени дренажа и тревното покритие, изграденият специално за целта консорциум от ямболска и софийска фирма претърпя пълен провал. Стигна се до голям скандал, тъй като близо 400 000 лева бяха дадени за новия терен от страна на Министерството на младежта и спорта и се наложи втори път същият консорциум да повтори упражнението.

Твърди се, че второто действие от този спортен епос бил за сметка на консорциума. В крайна сметка Ямбол е единственият областен град, който няма представителен терен и няма изобщо мъжки тим – нито в селските групи, нито в марсианските.

About the Author :

Leave a reply