Въвеждат паркинг автоматите в Синята зона от 4 август

sn.1От 4 август 2015 г. (вторник) се въвежда самотаксуване за кратковременно паркиране в „Синя зона“ – Ямбол. То ще се извършва чрез паркинг автомати, които ще бъдат монтирани ден по-рано в общо 9 зони.

Местата на всички паркинг автомати са обозначени с указателни табели. Минималната стойност на билета е от един лев и разрешава престой за един час. Закупеният чрез паркинг автомат билет трябва да бъде поставен от вътрешната страна на предното стъкло на автамобила така, че да се вижда добре отвън. Той важи за цялата „Синя зона“ до изтичане на разрешеното време.

За улеснение на водачите, след въвеждане на самотаксуването, за определен период от време, инкасатори от предприятието „Общински пазари и платени зони за паркиране“ ще са в района на паркинг автоматите, за да съдействат, при необходимост.

sn.2Самотаксуването се въвежда за пакиране в следните зони:

  1. Паркинг южно от православен храм „Св. Николай Чудотворец“, паркинг северно от МОЛ Ямбол и паркинг зад Община Ямбол . Тези зони ще се обслужват от един паркинг автомат поставен в началото на изброените паркинги.
  2.  Паркинг зад централната сграда на ТП „Български пощи“ и паркинг пред ДСК, ще се обслужват от един паркинг автомат поставен зад сградата на ТП „Български пощи“.
  3. Паркинг южно от ресторант „България“,  паркинг южно от банка ДСК и паркинг на ул. „Жорж Папазов“ до община „Тунджа“, ще се обслужват от един паркинг автомат поставен в края на първия и в началото на втория паркинг.
  4. Паркинг на ул. „Жорж Папазов“ до адвокатските кантори ще се обслужва от един паркинг автомат поставен в началото на зоната.
  5. Паркингът пред хотел „Тунджа“, ще се обслужва от един паркинг автомат поставен в средата на зоната.
  6. Паркинг пред блок №3 на ул. „Г. С. Раковски“ и паркинг зад бившето кино „Вапцаров“, ще се обслужват от един паркинг автомат поставен пред заведение пица „Рок“
  7.  Обособена зона за паркиране, ул. „Преслав“ от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Г. С. Раковски“, ще се обслужва от един паркинг автомат поставен на средата на зоната.
  8. sn.3 Обособена зона за паркиране, ул. „Преслав“ от ул. „Г.С.Раковски“ до ул. „Търговска“, ще се обслужва от един паркинг автомат поставен в средата на зоната.
  9.  Паркинг южно от сградите на ул. „Александър Стамболийски“ №17 и    № 13 и ул. „Парчевич“ пред и зад бл. №2, ще се обслужват от един паркинг автомат поставен в средата на зоната.

Остава самотаксуването чрез SMS на кратък номер 1346 за всички мобилни оператори.

                                                                      

 

 

About the Author :