Втори Национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце” ще се проведе в Ямбол

festival-2015 _pressНа 23 май от 10 ч. в залата на Централен клуб на пенсионера ще се проведе Областният кръг на Фестивала. Организатори са Национално движение „Русофили” и Фонд Русский мир, с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Синдикат на българските учители, Национален дворец на децата, Национален съюз на читалищата, Национален съюз на българските музикални и танцови дейци.

Организатор на Областния фестивал е председателят на Движение „Русофили” Ямбол инж. Стоян Проданов.

Желание да участват заявиха  68 ученици, индивидуални изпълнители, дуети и  вокални групи от общините Ямбол, Елхово и Стралджа.

Участниците са разпределени в  няколко възрастови групи: предучилищна възраст и ЦДГ, 1-4 клас, 5-8  клас и 9-12 клас. Те ще се представят в жанровете  поезия, песен и танци.

Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури, съгласно регламента за всяка възрастова група:  подбор на репертоара, сложност на изпълнението, сценична реализация, костюм, общо художествено въздействие.

Всички изпълнители и ръководители ще получат Похвален лист за успешно участие на  Областния етап.  Класираните в съответните възрастови групи, с награда Грамота, ще продължат  да се състезават на Зонално ниво, което ще бъде на 6 юни т.г  в област Хасково.

Отличените  на Зоналния кръг ще се представят за крайното класиране на сцената на Националния събор Приятели на Русия, организиран от Национално Движение „Русофили”, който традиционно се провежда край язовир Копринка, община Казанлък, в началото на месец септември.

Организаторите канят всички, които обичат руските песни, танци и поезия, да подкрепят с присъствие и аплодисменти участниците във фестивала.

About the Author :