Втори ден общината се бори със събарянето на павилиона на ул. „Търговска”

DSC08627Втори ден служителите на Общинско предприятие ” Комунални и обредни дейности” се мъчат със събарянето на последното преместваемо съоръжение на ул. „Търговска”  и най-вероятно днес ще успеят да го сринат до основи.

От ранни зори те отново работят зорко наблюдавани от техните началници. Вчера Инспекция по труда санкционира работниците, че събарят без каски и веднага след това те вече се бяха оборудвали с тях. Днес сутринта при появата на медиитте началниците им веднага започнаха да ги навикват да си слагат каските на главите, вероятно обезпокоени да не отнесат пак глоба.

DSC08628Хората, които минават по улицата коментират, че всичко й е наред на общината, че се е захванала още да руши, а според засегнатите търговци цялата акция по събарянето е общината да си изпълни поетия ангажимент към купувача на терена. Друг е въпросът защо общината продава нещо – теренът под магазина, без да го е осигурила. Припомняме, че търгът за продажбата е атакуван в съда заради нарушена процедура и на две съдебни инстанции делото е спечелено от обжалващата го страна. Предстои по казуса да се произнесе и Върховен административен съд.

DSC08630

About the Author :