Вторият случай на коронавирус в Ямбол е жената на първия заразен

Вторият случай на коронавирус в Ямбол е на жената, с която е живял първият заразен. Тя е на 39 години, от 14 април вечерта е настанена в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. И двамата са в добро общо състояние, на специализирана терапия са с хролохин фосфат, няма данни да имат дихателна недостатъчност, съобщи д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицинските дейности на МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Отрицателна е пробата на другата изследвана пациентка от Стефан Караджово. Все още се очакват резултатите на мъжа, който е приет в Инфекциозно отделение на 15 април с положителна проба от бърз тест, но докато не се потвърди резултатът му от лицензирана държавна лаборатория не може да се приеме за болен.

На 16 април в болницата са приети още двама пациенти със съмнителни симптоми – единият е настанен в Инфекциозно отделение, другият – в Белодробно отделение. Днес ще им бъдат взети проби, които ще излязат след 24 или 48 часа.

About the Author :

11 Comments to “Вторият случай на коронавирус в Ямбол е жената на първия заразен”
 • Иван
  April 17, 2020 - Reply

  “Браво” на Ямболския щаб и ямболското ръководство, да разбирам, че тези хора (болните) са ги разхождали из целия град, болните не са виновни, те са търсили помощ!!!! ПРЕДЛАГАМ следващата година да се номинират за награда Хипократ “ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА” и “АДЕКВАТНА” работа по време на епидемия – д-р Фотева, областния Димитър Иванов, който е шеф на щаба, и кмета Ревански. И питам защо, болния който работи в “Тракийски хляб” цитирам “работи в ямболска фирма, към момента е здравно НЕОСИГУРЕН”. Защо няма глобени в Ямбол за разхождане без маски, защо в Кауфланд е пълно с народ, няма дистанция, няма пропусквателен режим, всички са един върху друг и си дишат във вратовете, защо се допускат цигани-просяци до входа на магазина и не се гонят от там. Свинарника в града е пълен, пълен блокаж на ръководството на областта и общината и абсолютно безхаберие и бездействие.
  ВЪПРОС, ЧЕТЕЙКИ материалите в ДЕЛНИК виждам 3 персони, които се отчитат пред медиите – този от снимката е директор “по медицинските дейности на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, а Диманов е изпълнителния директор на МБАЛ “Св. Пантелеймон”, има и трети Рунков – Прокурист на болницата МБАЛ „Св. Пантелеймон“– по дефиниция това е физическо лице, натоврено и упълномощено от търговеца да управлява предприятието му срещу възнаграждение!!!!????? КАКВО СТАВА В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА КОЛКО ДИРЕКТОРИ ИМА в нея, кой какво управлява, кой ги назначава и КОЛКО ДИРЕКТОРИ НА ЗАПЛАТИ ИМА ТАМ????
  Единствоено в Ямбол работи полицията – САМО ТЯ. Благодаря НА ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ, за всеотдайната им работа, за коректното и човешко отношение. Благодаря на тези момчета и момичета, които от два месеца са на линия!!!!

 • митко
  April 17, 2020 - Reply

  на 16-ти привечер в Лидл охраната се почесваше , а на входа,в магазина ,по касите невероятни струпвания.Да не говорим ,че имаше и хора ,които бяха пускани без маски.Опасно е!

 • калоян
  April 17, 2020 - Reply

  …ами драснете два,три реда за освободения Директор на Общинско предприятие “Туризъм и култура”… Ваня Сулеменко…защо е освободена..може би защото е назначена без конкурс от бившия кмет Георги Славов ли?…или заради несправяне със служебните си ангажименти…

  • ха
   April 17, 2020 - Reply

   коки, май тя е напуснала както и секретаря Кольо Колев…:))), за него що не питаш! Вече е срамно да работиш в общината и читавите хора не искат да се резилят! Май като гледам новичките ЗАКОПАВАТ Ямбол с голям размах!

 • Страхил
  April 17, 2020 - Reply

  Гербаджийска атака?

 • 999
  April 18, 2020 - Reply

  Калоян, какво общо има Ваня Сулеменко със сегашната обстановка в града, ти ми подсказваш явно, че е напуснала, за да имат пари да си назначат на заплата още двама директори в болницата, единият е от партията на Ревански, другият е от “коалициата” – с какъв конкурс СА ИЗБРАНИ И ДВАМАТА, какво общо има Сулеменко, че магазините не спазват правилата, какво общо има Сулеменко, че в града е пълно с народ и кмета не смее да си покаже носа навън, какво общо има Сулеменко, че дни наред ямболлии се питаха КАКВО СТАВА в града и защо няма никаква информация. Какво общо има Сулеменко, че Ревански е абдикирал като КМЕТ и то когато трябва ОТГОВОРНОСТ и твърда ръка! Какво общо има Сулеменко, че СПОРА не е глобил нито един човек без маска, а в града половината не носят маски? Може би иска да бъде “добричък”. Хората искат да видят че нещо се върши, а а тях НЕ ИМ ПУКА. Къде е Керязов? Като гледам има сао въпроси, но няма кой да отговори. Ако има нещо готово като текст да се копне и препише от София, това са МЕРКИТЕ в Ямбол.

 • ТУНДЖАНЕЦ
  April 18, 2020 - Reply

  Първо,Ревански е безпартиен. Второ-от както е кмет, действа много добре. Може би трябва и по-твърдо,но няма толкова полиция,за да пази всеки един. Трябва и ние да участваме в този ред и контрол,като съвестни граждани. За някои ,никога няма добър кмет. Ако критикуващите са кметове,ще бъдат ли идеални за всеки? Нека всеки от вечно критикуващите се замисли. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ДА РАБОТИМ ВСИЧКИ ЗА НАШИЯ СКЪП ЯМБОЛ,В КОЙТО ЖИВЕЕМ И ГО НАПРАВИМ ОЩЕ ПО-КРАСИВ.

  • 6456656
   April 18, 2020 - Reply

   “както е кмет, действа много добре” – кажи действията?!! 1. 2. 3. “Действа много добре” е смешно и несериозно…

  • 555
   April 18, 2020 - Reply

   “БЕЗПАРТИЕН” – ха-ха, хайде не продължавай с лъжите, цяла България гръмна и се разбра коя партия стои зад него.

 • Бяла роза за 5000лв.
  April 18, 2020 - Reply

  Ревански не става за кмет! Само с призиви не се бори пандемия.Искаме твърди мерки, не искам да рискувам живота си, заради мърлячи без маски!Твърде мекушав човек излезе!В неговите медии трият въпроси и коментари!Пълно медийно затъмнение!

 • КОЛЮ
  April 19, 2020 - Reply

  здравейте
  и аз виждам много хора да манифестират по центъра на града ,половината без маски
  моля споор и полиция да вземат по твърди мерки
  глоби до дупка
  и кмета нека се появвява по често и да вземе по твърди мерки

Leave a reply