Вторични резултати

Diana1

В интернет пространството се надава вой както за провелия се в Ямбол икономически форум, който нарушил спокойствието на работещите в читалището и театъра, така и за факта, че кметът самоволно решил да ремонтира тоалетните на първия етаж в читалището, а след това искал одобрение на направения разход от Общинския съвет.
Че има нарушени правила с боравенето на общински средства спор няма, че за кмета Общинският съвет е само придатък, който да одобрява взетите от него решения и затова той си „назначи” удобни за него хора, в това също спор няма.
От цялата тази галимация обаче има и вторични резултати. Кога община Ямбол щеше да се накани да ремонтира тоалетните на читалището, които се ползват от всички, посещаващи театър, например. Никога, ако не се провеждаше в читалището икономически форум и тези тоалетни не бяха срам и позор за града ни. Та затова нека да гледаме с чувство за хумор, че и за нас като граждани все нещичко ни е останало от похарчените средства за празника. Защото иначе тези 17 000 лв. щяха да потънат в някоя друга общинска дупка, а всичко в читалището щеше да си е по старому.
За следващия икономически форум препоръчваме на кмета да се поогледа и да ремонтира и вратата на Синия салон, която също си е доста допотопна и срамяща иначе имащия претенцията да привлече сериозни инвеститори Ямбол.

Диана Иванова

About the Author :