Втора поредна победа за Ямбол, този път над Академик Бултекс 99

00768924Втора поредна победа с резултат 82:73 (26:24; 20:18; 14:16; 22:15), този път срещу  Академик Бултекс 99 (Пловдив) постигна отборът на Ямбол в зрелищен домакински мач, състоял се снощи, 2 февруари 2019 г. в зала „Диана“.

Най-резултатни за Ямбол бяха Лерон Смит и Айзея Уилямс и приключиха с по 18 точки, Станислав Говедаров даде своя дан за победата с 16 точки.

За гостите най-много точки отбелязаха Питър Олисемека и Младен Виткович по 15 т., Васил Бачев – 14 т.

Първото полувреме бе равностойно. Двата отбора непрестанно си разменяха водачеството. На почивката ямболии приключиха с 4 точки в своя полза – 46:42, след като бяха по-добрите в няколко решителни момента.

Третата четвърт завърши с резултат 58:60. В заключителните десет минути обаче момчетата на Иван Чолаков вдигнаха оборотите и успяха да увеличат преднината в своя полза, която се запази до края.

Ето и отзивите след мача:

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: “Определено стана зрелищен мач, първо като емоция за публиката и второ като достатъчно равностойност. Добре е, че се справихме с тяхната защита. Смятам, че в този мач съумяхме да се справим с отбора на Пловдив и заслужено спечелихме.”

Станислав Говедаров, капитан на Ямбол: “Доста тежък мач, който ни помогна да излезем от дупката. Направихме много добра игра, която се увенча с успех. Има още над какво да работим, но смятам, че към момента сме уцелили правилния ритъм.”

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99: “Слаб мач за нас, особено в защита. Имахме моменти, в които можехме да обърнем мача, но във важни моменти направихме грешки, които позволиха на отбора на Ямбол да направи разлика, особено в края на мача.”

Васил Бачев, капитан на Академик Бултекс 99: “Получи се добър мач за публиката. Поздравявам отбора на Ямбол за победата. Намират се в добра форма, ние играхме слабо особено в защита. След толкова много грешки трябва да си вземем поука от този мач.”

About the Author :

Leave a reply