Всичко е 6, но пари няма…

Borko_poslМного ангели са над и из България в последните седмици. Открояват се все пак двете палави „момчета”–Делян Пеевски и Цветан Василев.
Второто така и не смее да се върне в България, а от централата на шпионите в Европа, Виена, набра тия дни смелост и почна да дава акъл за това как Корпоративна и търговска банка всъщност, е добре. Дори чудесно.
Само че пари няма.
Странна работа.
И по тази банална причина на 21 юли банката няма да отвори вратите си. И граждани, фирми и учреждения ще пият по една студена вода. Вероятно доста дълго време. Пак е банално, но явно се налага често да го повтаряме-нито единият е реален собственик на банката, нито другият е пословично богат и мощен в политическия театър.
Обаче комедията, за някои като Вежди Рашидов е май трагедия, върви на пълни обороти. Участват ударно най-различни лица и тъкмо сега може да се види кои са хората от прословутото задкулисие. Номерът е все пак сложен и съзнателно на авансцената се пускат все нови и нови артисти.
Появата на Иван Костов, например, бе сред изненадите. Въпреки че никога не е бил банкер, и няма такова образование, бившият син вожд се оказа готов дори да оглави банката.
Защото знаел как да я оправи. Този вариант е идеален. От БНБ ще падне „удоволствието” да плати милиарди заради фалита на Корпоративна банка. Народните представители няма да се чудят как да имитират, че са народни и да имат кахър за вложителите и за това как тихомълком да върнат милионите на своите хора и фирми.
Защото пари няма, въпреки че според Цветан Василев, Иван Костов и други фигури, това не е вярно.
А къде отиде другият ангел-Делян Пеевски? След като катурна ортака си, момчето на мама се покри. Но покровителите му са тук, на дансинга. И правят нужното.
Лютви Местан: „Не познавам Цветан Василев, нямал съм физически контакт с него, нямам сметки в КТБ, не съм лице, което някога да е получавало кредит, същото се отнася и за ДПС”, така казал наследникът на Ахмед Доган.
Сокола, по традиция, отсъства от сцената. Вероятно преглежда обръча от фирми, за да е сигурен, че в суматохата някой не е посегнал на част от неговия пай. Или другото – мисли кой е дръзнал да бърка в канчето на ДПС…
…Един познат, преди петнайсетина години бе на висок пост в МВР, подхвърли на една цигара, че нещо се е объркало. Не с българските пари обаче, а с мангизите на руснаците и на евреите в банката. А нито едните, нито другите прощавали подобни бъзици…
…Ченге. Обаче парите на фирмата, в която от години работи, доста мощна фирма, в която той не е портиер, естествено, се оказа, че не били в Корпоративна банка. Хвърли фаса, когато го попитах откога не са там. Много сме се били заприказвали…
И пак мъдрецът Лютви Местан: „Що се отнася до тезата, че цената на това управление е 3,5 милиарда през призмата на казуса КТБ, препоръчвам на всички малко по-внимателно отношение и въздържане от самоцелни екстраполации поради причината, че ДПС няма никакъв проблем с това да проследи генезиса, възникването на банката и на банкера, да стигне до кой, кого, как и защо е докоснал, за да му даде началния тласък”, подчерта лидерът на ДПС.
Ако това не е заплаха, че ще има изстудени тела из татковината, какво е?…
Има защо Цветан Василев да стои в добрата стара Виена, сега център на шпионите в Европа. И не само на стария континент. Все пак там има негласен договор да не се извършват убийства. А резидентите спазват такива договори…
Но да се върнем към баналния факт. Всичко с Корпоративна банка, каза „собственикът и”, е 6.
Пари обаче няма.
Странна работа.

Борислав Ненов

About the Author :