Всички 44 тунджански села включени в системата за видеонаблюдение

novinaВсички 44 села на община „Тунджа” вече имат видеонаблюдение, след като приключи първия етап на изграждането на системата. Монтирани са общо 118 камери, като броят им зависи от големината на населените места. Някои от камерите разполагат с възможността дори да с разчитат номера на автомобили.

Сигналът от камерите се предава в оперативен център в общината и в кметството на съответното населено място.  По този начин в реално време в общината имат възможност да проследяват каква е метеорологичната обстановка във всички села, а при нужда могат да предоставят на полицията записи при извършени кражби, нарушения на обществения ред и пътни инциденти.
Общината не е собственик на камерите, а заплаща само услугата видеонаблюдение. Годишно за това от общинския бюджет са предвидени до 36 000 лева.
Засега камери са разположени на входно-изходните пътища и в централната част на селата, но постепенно наблюдението ще обхване и по-възловите места в общината. Има идея дори да се монтира видеонаблюдение и на потенциално опасните язовири.

About the Author :

Leave a reply