Всички ямболски училища ще се включат в инициативата „Розите на България“

01Всички ямболски училища ще се включат в инициативата „Розите на България“, посветена на 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, информира Красимир Стоилов, началник а РУО-Ямбол. Тя е организирана от Министерството на образованието и науката съвместно с българските общности зад граница, с участието на организации, където функционират български неделни училища в чужбина.

На 11 май 2018 г. на публични и оживени места в страната и чужбина деца, учители, родители ще изпълнят едно и също българско хоро – „Празнична сюита“, изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хор на ФА „Тракия“ и хор „Космически гласове“. Участниците в инициативата вярват, че народната музика може да ни обедини, където и да се намираме.

В училищните дворове ще бъдат организирани изложби, концерти, базари. Участниците в инициативата ще имат символи, свързани с България. Част от танцьорите ще са облечени в български национални носии.

Часът и мястото на провеждане на инициативата в Ямбол се избира от ръководствата на училищата така, че да не се прекъсва учебният процес.

About the Author :