Всички приходи от „Ямбол-Академик Бултекс 99” за лечението на Дечо

ДечоРъководството на „Тунджа”/Ямбол/ взе решение всички приходи от билети на следващия домакински мач на тима в НБЛ срещу Академик Бултекс /Пловдив/, който ще се проведе на 19 ноември /събота/ да бъдат преведени в дарителската сметка на Дечо Коешинов за животоспасяваща операция.

Бившият национал и настоящ треньор се нуждае спешно от средства за неврологична животоспасяваща операция в известна онкологична клиника в Истанбул. 

Ето какво написаха за него в официалния сайт на клуба:

“Дечо е един от най-харизматичните и обичани от нашите фенове баскетболисти играл за ямболския отбор. Той пристигна в Ямбол в началото на сезон 2005/2006 в един труден за ямболския баскетбол момент. След напускането на основния спонсор на отбор ни Овергаз съществуването на баскетбола в града бе заплашено. Очакваше се отборът ни да крета в миманса на българския баскетбол. За радост това не стана реалност, напротив, първият сезон на Дечо в Ямбол бе невероятен. Роден лидер, Коешинов поведе своите съотборници в епични битки и така си спечели завинаги обичта на верните ямболски баскетболни привърженици. 

Дечо игра за Ямбол три сезона в периода 2005-08. Той бе капитан на Ямбол в два от тях. Покрай него прощапулник в професионалния баскетбол направиха едни от най-добрите днешни български баскетболисти Мартин Дурчев и Павел Маринов (сезон 2007-08), за които той си остана пример за подражание. Дечо е един от най-предпочитаните съотборници и на Станислав Говедаров, от който той пое капитанската лента. 

Дечо Коешинов означава много за Ямбол. Това си го знаем, но потвърждение за това е изразената голяма съпричастност към него и семейството му в този труден за тях момент не само от баскетболните среди. Много ямболци изразиха готовност да помогнат и ще го направят.

Много баскетболисти играли за Ямбол споделят, че в града ни и на Диана Арена са били най-щастливи в своята професионална кариера. Едно от нещата, които ги карат да се чувстват така е, че ямболските фенове умеят да ценят и щедро възнаграждават тези, които се раздават за тях. Те са признателни и помнят тези, които са ги правели щастливи с превръщането на баскетболните мачове в спектакъл. Дечо е един от тях. Едно от най-любимите момчета на Ямбол и винаги ще си остане такъв. Убедени сме, че Диана Арена ще бъде пълна и заради него. Ямболци, дължим това на Дечо!

About the Author :