Все повече кретенизъм в „Атака”

Borko_poslБорислав Ненов

Трудно е нещо да ни изненада вече в изпълненията на лидера на „Атака” Волен Сидеров. И все пак на Националния ни празник, 3 март, босът на националистите надмина очакванията ми, призовавайки за сключване на военен съюз между България и Русия.
„Волен няма психически проблеми, просто е голям артист”, това ми каза преди няколко дни негов бивш съратник, който познава Сидеров още от юношеските му години. Ако е така, е още по-лошо, защото повикът отново да влезем в орбитата на Кремъл е кретенско изпълнение. От Освобождението насетне царство България прави упорити опити да не бъде Задунайская губерния, това не го иска дори бащата на социализма у нас Димитър Благоев, но все се намират люде, тласкащи ни в тази посока.
Играта ни фили и фоби не ме интересува, интересува ме каква е изгодата за България. Ние може да сме малки като население, ала сме на място, без което сметките на големите сили трудно излизат.
Ала се иска дупе, това нашите управници го нямат. След Кремъл, те се хвърлиха слепешката към Вашингтон – още една тотална глупост. Унгария има какво да ни даде в това отношение, въпреки че нито е с повече население, нито е с по-голяма територия.
Унгарците обаче имат дупе. И не го дават под наем, било за рубли, било за долари…

About the Author :