Временно спират движението на влаковете между гарите Нова Загора и Зимница

IMG_20141117_130804През периода от 25-и ноември до 13-и декември 2014 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Зимница. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в посочения участък.

През периода на ремонта ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка Нова Загора Зимница. С частична промяна в своя маршрут ще се движат два бързи влака със задължителна резервация и осемнадесет бързи влака, които пътуват по маршрутите от София за Бургас и Варна през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления. Тези влакове ще се движат по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо както по редовния си график през Нова Загора Ямбол Зимница. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут през Зимница Тулово Стара Загора, вместо както по досегашното си разписание през Зимница Ямбол Нова Загора.

За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти Холдинг БДЖ ЕАД ще пусне шест допълнителни бързи и пет пътнически влака, които ще пътуват в участъка между Стара Загора и Нова Загора.

С промени в своите разписания и маршрути ще се движат и 40 пътнически влака, които обичайно преминават през участъка между гарите Нова Загора и Зимница. За осигуряване на транспортно обслужване на клиентите, Холдинг БДЖ ЕАД ще пусне 13 допълнителни пътнически влака, които ще се движат в участъците Стара Загора Нова Загора и обратно, Стара Загора Тулово и обратно, Тулово Карлово и Тулово Казанлък.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка Нова Загора Ямбол Зимница и обратно.

Прекъсването на влаковото движение между гарите Нова Загора и Зимница налага промени в разписанията и маршрутите и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии.

Информация за промените в разписанията и маршрута на влаковете, които пътуват в участъка на извършвания ремонт, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, а също така и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на Холдинг БДЖ ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

 

About the Author :