Впечатляваща победа

BotevНа 27 септември 2015 година от 17 часа на градския стадион в Болярово ФК „Ботев“ посрещна и се наложи със значителна голова разлика над гостуващия ФК „Безмер“ – с. Безмер.

Въпреки няколкото изпуснати възможности и при двата тима, играта бе атрактивна и зарадва емоционалната публика, а крайният резултат беше впечатляващ: 9:0 за домакините от Болярово.

IMGP5016В самото начало резултатът в полза на боляровци откри голмайсторът с номер 11 – Ивайло Орманджиев. Малко след него второ попадение за боляровци отбеляза Галин Костов, а за 3:0 точното попадение бе на Станислав Костадинов. Васил Цветанов направи малко след това резултата за „Ботев“4:0. Цветанов е играчът, отбелязал и двата гола до този момент (от дузпи) за боляровци в предходните два мача от началото на сезона. Лош бе късметът на боляровци – и двата си двубоя преди този да срещнат най-силните отбори в групата и по тази причина загубите им не бяха учудващи. Всеки един тим след челната тройка би имал вероятно същите резултати при срещи с ОФК „Елхово“ и ФК „Бакаджик“ – с. Войника. След днешната среща обаче и футболистите, и феновете са с нагласата за възраждане на отбора и бъдещи победи.

IMGP5019С този резултат – 4:0 завърши първото полувреме. Но интересната развръзка тепърва предстоеше.

Още в началото на второто полувреме Иван Павлов отбеляза пето попадение, а малко след това и шесто. Два гола – за 7:0 и 8:0, отбеляза и Ивайло Орманджиев. Тези попадения му донесоха и хеттрик в срещата и го изравниха с В. Цветков по брой голове от началото на есенния полусезон.

IMGP5031Необходимо е да се отбележи и добрата игра в срещата на младия и талантлив Димитър Станков. Въпреки че не успя да отбележи попадение, той за пореден път показа своите способности. А почти в края на срещата последния- девети гол отбеляза Даниел Чолаков – друго познато име сред голмайсторите на боляровци през последните няколко сезона.

IMGP5023Така с 9:0 на модерния си, с европейска визия стадион, боляровци увеличиха головата си разлика, налагайки се в домакински мач над момчетата от Безмер. И дадоха сериозна заявка, че неуспехите от предния сезон са били временни и с нови сили и играчи продължават напред в надпреварата. Всеизвестно е, че ФК „Ботев“- Болярово умее да прави обрати и изненади. Развръзката в този полусезон тепърва предстои.

About the Author :