Волен Сидеров : „Ще с е постарая да идвам в Ямбол всяка седмица”

VSЛидерът на партия „Атака” и народен представител от Ямболския район Волен Сидеров в събота, 13 май, откри офиса си в Ямбол. Той каза, че има намерение всяка седмица да е сред гражданите на Ямбол, или, най-малкото , на две седмици да идва край Тунджа.

Депутатът покани журналистите да разгледат офиса му, който се намира встрани от община Ямбол, на няколко метра от ателието на фотографа Красимир Стойчев, и сбито обясни какво е подредил в него. Лидерът на ПП „Атака” е искал да придаде по-сантиментален характер на приемната си и по стените има негови рисунки, правени още в юношеските и младежките години.

Образът на Виктор Хара е пресъздаден от Сидеров, който направи малка историческа екскурзия кой е и как е загинал чилиецът, вероятно и поради преобладаващо крехката възраст на репортерите. Всички книги на шефа на националистическата партия също са изложени в приемната му, като сред тях и най-новата – „Волен – живот напук”

На въпрос на „Делник”, има ли приятели от младите си години, на които да се опре в родния град, Волен Сидеров отговори, че е запазил връзка с ямболлии. „Ямбол винаги е бил през историята си артистичен град, тук, през 20-те години, е имало „щракане на идеите”, по израза на Кирил Кръстев, оттук е големият модернист Жорж Папазов, на чието име е наречена Художествената галерия”, каза още Сидеров.

„ Имам желание да се запозная с ямболските интелектуалци, част от тях , всъщност, са ми познати, но има и хора, с които не съм имал възможност да контактувам”, допълни Волен Сидеров.

При откриването на офиса си, той бе придружен от областния шеф на „Атака” Кръстьо Петров, но най-близо до ямболския народен представител бе зам.-кметът на община Стралджа и тамошен шеф на националистическата партия Гроздан Иванов.

About the Author :

Leave a reply