Волен Сидеров и министър Емил Караниколов откриха първия информационен център на Министерство на икономиката в Ямбол

DSC05855Първият информационен център на Министерството на икономиката беше открит в Ямбол от народния представител Волен Сидеров и министърът на икономиката Емил Караниколов. В него два пъти месечно експерти от Главната дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, Агенцията за малки и средни предприятия, Българската агенция за инвестиции, Българска банка за развитие и Агенцията за експортно застраховане ще запознават бизнеса в региона с възможностите за кандидатстване по проекти и финансиране на техния бизнес.

Инициативата започва от Ямбол, но ще продължи във всички регионални центрове в страната, за да бъде държавната администрация, ориентирана към бизнеса, в близост до него и до гражданите.

Анализът на икономическото министерство е показало, че преди няколко години е имало подобни центрове в почти всички областни градове, по-късно са били затворени и са останали само 6 в големите областни центрове и в тях усвояването на средства по оперативните програми върви много добре за сметка на другите, където информацията е по-малка.

Волен Сидеров изтъкна, че идеята за тези центрове била обща с министъра на икономиката и се разбрали първият да бъде в Ямбол. Той заяви, че като политик винаги е държал да се развива българското предприемачество. Според него участието на „Обединени патриоти” в управляващата коалиция е довело до обръщане към българския бизнес и улесняване на достъпа му до програми и до финансиране, за да се развие българска индустрия, която да създаде и т. нар. средна класа.

About the Author :