Волен Митев и новият му роман готови за премиера

51fe14caa8d41_largeИзвестният ямболски артист и шоумен Волен Митев прояви мъжество и стигна до издаването на третия си роман от поредицата за частното ченге, което прави страшно много неща и притежава готино чувство за хумор.

След дебютната книга на Волен, „Куршуми на свободна практика”, излязла през вече далечната 2001 година, артистът-писател продължи да живее в света на своя частен детектив и даде още един откос, наречен „Куршуми на щат”. Вторият роман пое към читателите през 2003 г., а редактор отново бе Христо Карастоянов, който има лека ръка, когато „пипа” ръкописите и е кадемлия на доста ямболски автори.

Въпреки че е завършен самотник, Карастоянов и сега е редактор на новия роман на Волен Митев, носещ заглавието „Възможната истина”.

Пред „Делник” авторът с нищо не издаде вълнението си от предстоящата премиера, на която вероятно ще присъстват всички тайни и явни служби на МВР и Държавната агенция за национална сигурност. Волен само уточни, че няма да пуска книгата по книжарниците преди премиерата, за да е действително премиера.

Все пак поне 20 минали и настоящи любови на артиста, както и няколко негови колеги се оказа, че имат романа в аванс. Всички обаче са сложили книгата на скришни места, за да не изтече информация за перипетиите на главния герой и за стила, приложен от Митев във „Възможната истина”.

Премиерата на новия роман на Волен Митев е на 25 април в Галерия „Жорж Папазов”.

About the Author :