Волен Митев доведе романа си „Театрален гамбит” до премиера

DSC01327Ямболският писател и артист Волен Митев вече брои дните до премиерата на новия си, четвърти поред роман, озаглавен „Театрален гамбит”. Читателите ще могат да имат книгата в ръцете си на 25 октомври, когато в Дома на армията в Ямбол ще се състои премиерата на творбата.

Тези, които помнят 2001 година, вероятно не са забравили, че в литературния живот на града ни именно тогава се появи Волен Митев, дебютирал с романа „Куршуми на свободна практика”. Частният детектив Крум Цеков бе находка, и този персонаж стана водещ и във втория роман на Митев – „Куршуми на щат”, издаден през 2003 година.

След това за дълго ямболският белетрист и артист от Драматичен театър „Невена Коканова” мина в пауза, най-вече заради финансовите проблеми, съпътстващи появата на книгите. През 2014 г. Волен Митев се завърна с книгата „Възможната истина”, с която обиколи родината, за да се опознаят взаимно.

Новият роман на 58-годишния автор, „Театрален гамбит”, отново ще ни срещне с частния детектив Крум Цеков, което е гаранция за остра сюжетна линия и завладяващо чувство за хумор, присъщ на досегашните криминални романи на Волен Митев.

 

 

About the Author :

Leave a reply