Волейболна националка от Ямбол събира овации

1780994_10204967727018736_4901413621275070003_oТръгналата във волейбола от ямболския клуб „Тунджа” Нася Димитрова натрупа светкавично още почитатели след изявите си на световното първенство. 22-годишният център направи дебюта си на шампионата в Триест срещу Турция, надиграна с 3:2, а рано в събота излезе като титуляр в мача на България с Камерун.

Българките отупаха африканския си противник с 3:0. Нася Димитрова бе почетена със снимка преди това на първа страница в някои от турските спортни вестници, които, естествено, скърбяха за загубата на своя тим в групата на световното първенство.

Руският селекционер на България Владимир Кузюткин не само повика шампионката и носител на Купата на страната с екипа на „Левски” Нася Димитрова в първия тим, а и я прати в огъня. Бившата състезателка на „Тунджа”, още на 16 години тя премина в столичния гранд, явно бе готова за битки и свърши нужното на терена.

Междувременно стана ясно, че Димитрова вече има нов клуб, това е „ Азарьон”/Баку/.

Националката е в разгара на щастлива любов и разведрява със снимките и качваните песни хората си във Фейсбук. Там Нася формулира и кредото си: ”Ако започне да ти пука от всичко и всички, значи си погубен”.

България има в неделя мач срещу Канада, шансовете нашите волейболистки да продължат в следващата фаза от световното първенство са големи.

About the Author :