Вокално-инструментален състав „Еребуни” вдигна на крака ямболските арменци

ErebuniВ събота, 1 октомври, в голямата зала на община Ямбол се състоя необичаен концерт. Пред местната арменска диаспора свири Вокално-инструменталният състав от Пловдив „Еребуни”, заедно със своите вокалисти. Събитието бе посветено на 25 години от обявяването на независимостта на Армения, 125 години от съществуването на благотворителния арменски съюз „Парекордзаган” и 45 години от основаването на ВИС „Еребуни”.

През далечната вече 1931 г. преброяването в Ямбол отчита 500 арменци, сега те са много по-малко и затова  залата в общината редееше откъм публика. Това обаче не попречи на чудесното настроение, и на сцената, и сред зрителите. Много от дошлите на концерта припяваха заедно с оркестъра и солистите познатите им песни, а ВИС „Еребуни”, който е от шест инструменталисти показа добра класа.

Публиката се наслади на изпълненията на Анахит Татеосян, Хари Шишманян, Такухи Везирян, Алек Шишманян и Мери Мовсесян-Калудова, които вложиха много страст при представянето на репертоара си.

Концертът, който бе организиран от Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган” клон Ямбол и Русе, уважиха народният представител от ГЕРБ Иван Чолаков, кметът на Ямбол Георги Славов, председателят на Общинския съвет д-р Даниел Ибришимов и зам.-кметът Илиана Бицова.

About the Author :

Leave a reply