Вокална група „Пятница 13“ и клуб „Ямболи“ подснесоха на ямболската публика концерт с богата програма, днес ще се проведат две церемонии по връчване на награди

Ямбол, 18.06.2021 г.

Празничните събития от програмата, посветена на Деня на Ямбол, продължават! Вокална група за руски песни „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ – Ямбол, носител на Почетен знак „Герб на община Ямбол“ за 2021 година, изнесе емоционален концерт в зрителната зала на Община Ямбол, в който имаше и български песни – „Мома Яница“ и „Ситен дъжд вали“. Народните танци бяха изпълнени от танцьорките на Клуб за български народни танци „Ямболи“ при читалището с ръководители Красимира Бошева и Диана Динева.

В името на група „Пятница 13“, ръководена от Елена Иванова, няма нищо фатално – тя е създадена в един петъчен ден преди 16 години, а изпълнителите тогава били 13 на брой.

 

 

 

 

Публиката беше запълнила разрешения капацитет на залата, пееше с групата и аплодираше всяко изпълнение.

 

 

 

 

На концерта присъстваха председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете Михаил Керемидчиев и Васил Александров и общински съветници.

Заместник-кметът на община Ямбол Васил Александров приветства публиката: „Уважаеми дами и господа, имам удоволствието да Ви приветствам с „добре дошли“ на този празничен концерт. Той е подарък за всички Вас по повод празника на града – Свети Дух. Градът, който ни събира, който обичаме, за който вярваме, че ще бъде дом на нашите деца и ние ще работим за неговото развитие.“

 

Хората в залата чуха обичани руски песни – „Позови меня“, „Конь”, „Ясный сокол“, „Льется музыка“, „За тихой рекою, „Калина“ и много други.

 

Днес събитията продължават. Годишните награди на Общински детски комплекс – Ямбол ще бъдат връчени в 18:00 часа не в двора на ОДК, а в сградата на комплекса на улица „Търговска“№27 поради лошите климатични условия. Талантливите деца, ученици и учители от ОДК – Ямбол тържествено ще бъдат наградени за постигнати значими индивидуални или колективни резултати от международни, национални и регионални състезания, конкурси или фестивали.

 

Заради дъжда на закрито ще се проведе и награждаването на победителите в конкурса за рисунка, графика или макет „Ида от древността, отивам в бъдещето“ на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ – Ямбол ще се проведе в Културно-информационен център „Безистен, а не в зелените площи между площад „Освобождение“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Цар Симеон“, ул. „Търговска“, както беше предвидено.

About the Author :

Leave a reply