Вокална група от Твърдица спечели голямата награда на „Ямболска есен“

DSCN4171-връчването на голямата наградаВокална група „Романс“ от Твърдица спечели голямата награда на тазгодишното 12-то издание на националния конкурс за градска песен „Ямболска есен“. Той се проведе на 8 октомври, събота, в каргонското читалище „Пробуда“, като съорганизатор е община Ямбол. В раздела за вокални групи първа бе класирана формацията за стари градски песни „Авролева“ от Тополовград, на второ  – „Ретроритъм“ от Дебелец, а третото място журито отреди на вокална група „Незабравими спомени“ от Арбанаси. При индивидуалните изпълнители първите две места грабнаха представители на Тополовград – съответно Васил Белев и Тодор Николов, третото бе за Марияна Дамянова от Арбанаси.

DSCN4136-ДебелецНаграда в раздела за камерни групи не бе присъдена, но затова пък бе връчено допълнително отличие за най-добър акомпанятор – то бе за Борис Спирдонов, който акомпанираше на групите от великотърновските села Шереметя и Арбанаси и е техен художествен ръководител. Наградата за авторска песен бе за песента „Колко трябва на човека“, изпълнена от група „Оренда“ от Етрополе. Текстът и музиката са на Николай Христов, за когото изпълнителите заявиха, че е на 80 г., в момента е в болница и наградата ще бъде голям стимул за неговото оздравяване.

DSCN4125-АрбанасиЖурито, което оценяваше качествата на изпълненията, се състоеше от музикалните специалисти Мариана Андреева, Божидара Божилова и Паулина Чорбаджийска.

В 12-тото издание на конкурса „Ямболска есен“ участваха 12 групи, 3 камерни състава и 5 индивидуални изпълнители от 9 области в страната – София, Пловдив, Велико Търново, Силистра, Варна, Хасково, Бургас, Сливен и Ямбол.

DSCN4101-ЕтрополеDSCN4072-Тополовград DSCN4042-Твърдица

About the Author :

Leave a reply