Войника одруса Стралджа с четири гола

наско кировМного тежка загуба претърпя в първенството на „А” областна група тимът на Общински футболен клуб „Стралджа”. Воденият от Иван Лазаров състав на стралджани, бе торпилиран от „Бакаджик”/Войника/ с4:1 като гост, и загуби и теоретичния шанс да избута противника от третото място.

Това не беше само голямото дерби на терена в предпоследния кръг от шампионата, а и нещо друго, нещо твърде важно за някои от факторите в регионалния футбол. Не е тайна, че поради разногласия с ръководството на Стралджа, най-класният играч, излязъл от града, Атанас Киров, финансово подкрепя именно Войника – клубът нанесъл тежкото поражение на стралджани. Оттук идваше тази „втора линия” в заряда на дербито. В крайна сметка Войника за първи път е на трето място в крайното класиране, а Стралджа за първи път е извън призовата тройка в Ямболска област.

Осигурилият си преди няколко кръга титлата „Ураган” /Бояджик/добави служебно още три точки, след като новакът Бояново реши да спести и бензин, и много голове в мрежата си. ФК „ Бояново” обаче ще трябва да се раздели и с мястото си в елитната футболна група на региона, тъй като има само 6 точки, и през есента вече ще рита в „Б” областна група. Имащият тежък сезон ОФК ”Болярово”, би пред своя публика „Межда” с 4:2, и дори има вероятност да се изравни по точки с този съперник в последния кръг от първенството.

About the Author :