Военно формирование 52590 – Ямбол чества Празника на формированието

20140117011103_IMG_3303_5Военно формирование 52590 – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, ще отбележи Празника на формированието, утре, 23 април (четвъртък), от 10:00 часа, в парковата територия на формированието, войскови район Кабиле.

Вратите на формированието ще бъдат отворени от 10:30 до 12:30 часа за всички приятели на армията и гражданите, желаещи да присъстват на показ на въоръжение и техника във специално развърнатото учебно място с онагледяване за тактико-технически данни на съответния вид въоръжение и техника.

В програмата за тържественото честване са включени строяване на личния състав и приемане на строя от командира подполковник Атанас Георгиев, както и водосвет за здраве, който ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, в съслужие със ставрофорен иконом Чакъров. По повод празника е предвиден и приятелски турнир по стрелба с пистолет „Макаров” и автомат „Калашников” са сформирани отбори от ямболски държавни и общински институции.

About the Author :