Военно формирование 52590 чества Празника на Сухопътни войски

Sn_1В навечерието на 19 ноември – празника на Сухопътни войски, във военно формирование 52590 – Ямбол се състоя Ден на отворените врати, на 17.11.2016г.

Основни образци на въоръжение и техника бяха изложени на специално развърнати места във формированието, като военнослужещите извършиха показ за реда за използване на бойната машина МТЛБ, на леко стрелковото оръжие ПМ и АК-47, на леко стрелково оръжие  ПК и РПГ-7В и снайпер MSG 90A1, на противотанковата граната СПГ – 9, на ракетата „Стрела-2М”, на оръдейния автомат като зенитно оръжие ЗУ-23-2.

Sn_2Студеното време и отдалечеността на батальона от областния град не попречиха на желаещите граждани да се включат в празничната инициатива. Гости на формированието бяха директорът на ОДМВР комисар Генчо Иванов, представители на държавни институции в Ямбол и бивши командири на военно формирование 52590. Почетен гост в този ден беше носителят на Орден за храброст, ветеранът от Втората световна война, създателят и председател на Съюза на ветераните в Ямбол подп. о.з. д-р Йовко Иванов. В знак на уважение той беше поздравен сърдечно от заместник-командира на военно формирование 52590 майор Николай Николов, като от своя страна гостът не скри вълнението си и сподели героичен спомен, свързан с 29-ти Ямболски полк.

Sm_3Празничната атмосфера се допълваше от военните маршове, с които беше озвучен паркът с развърнатите за показ места, както и с гостуването на най-малките приятели на армията – учениците от третите класове на ОУ „Любен Каравелов” в гр. Освен възможността да бъдат заедно в този ден, домакините бяха осигурили за посетителите топли напитки.

 

Sn_4За жителите на област Ямбол, които не са имали възможност да посетят днес формированието и проявяват интерес към най-големия вид въоръжени сили е осигурено излъчването на презентационен филм, изработен в Информационния център на Министерството на отбраната по поръчка на Сухопътни войски. Филмът ще бъде излъчен от 21.10 часа тази вечер, както и в трите последващи дни по „ТВ Диана – Ямбол”.

Sn_5Преди началото на Деня на отворени врати майор Николай Николов тържествено прие строя и поздрави личния състав на формированието с Празника на Сухопътни войски, като в словото си изрази увереност за бъдещите успехи и сили в предстоящите задачи. Прочетени бяха получени поздравителни адреси от командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, от командира на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов и др.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply