Военният министър Николай Ненчев: Надявам се да се прояви по-голям разум

???????????????????????????????Военният министър Николай Ненчев, който е и лидер на БЗНС, коментира в Ямбол наложеното от президента вето върху част от промените в Изборния кодекс. Той заедно с началника на отбраната генерал Константин Попов посрещнаха тържествено в Ямбол 30-тия контингент от Въоръжените сили, които се завърнаха от участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.

Надявам се да се прояви по-голям разум, защото в тежката и силно променяща се среда за сигурност ние имаме нужда от стабилен парламент, стабилно правителство и политическа воля в Народното събрание за поемането на ангажиментите, пред които сме изправени, коментира министърът на журналистически въпрос дали правителството е застрашено след наложеното вето.

Николай Ненчев се определи като дълбоко убеден демократ и заяви, че ще поддържа позицията, че всеки български гражданин, където и да се намира по света, трябва да има правото да изрази своя вот без ограничения.

Според министъра се очаква засилен мигрански поток през летните месеци и не е ясно какво ще бъде поведението на Турция. Той уточни, че подписаното споразумение за реадмисия с министъра на вътрешните работи му дава особено основание за оптимизъм, но трябва да сме готови за всякакви предизвикателства.

На този етап военнослужещите, които помагат за охрана на българо-турската граница, се справят чудесно, имаме готовност при нужда да бъдат изпратени и допълнителни хора, които да окажат както логистична, така и подкрепа на Гранична полиция в опазването на границата, каза още военният министър.

About the Author :