Военният министър готов да даде на Ямбол и нови военни имоти

DSC01487И нови военни имоти е готов да предостави на Ямбол военният министър Николай Ненчев. Това сподели той пред ямболските медии, като уточни, че става въпрос за част от имотите край поликлиниката. Идеята му е тези, които са с отпаднала необходимост от тях да бъдат предостави на общината за парк, зона за отдих и спорт, а защо не и за басейн. За всичко това министърът щял да разговаря с кмета на Ямбол, за да уточни каква е и неговата визия за този терен. Военният министър беше в града като лидер на БЗНС за откриване на  нов клуб на БЗНС в Ямбол. Клубът се намира в сградата на Халите до старата автогара от страната на зеленчуковия пазар. На събитието присъстваха и Цв. Андреева, Д. Таринска и Ал. Христов от ръководството на съюза. Откриването уважи и кметът на Ямбол Георги Славов.

DSC01522И докато чакаха да се появи свещеникът за освещаване на новия офис кмет и министър имаха възможност да разговарят 40-50 минути насаме.

Припомняме, че при предишното му посещение за 9 май министърът заяви, че ще предостави на общината военни имоти в района на Музея на бойната слава. Оказа се, че досега документацията за предоставянето на тези имоти все още не е придвижена, а това бави изготвянето на проект за ремнта на Музея по оперативна програма или по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

Въпреки това в общината са убедени, че обещаното ще бъде получено, на това се надяват и ямболлии, за да се запомни присъствието на ямболлия начело на военното министерство.

 

About the Author :