Военна клетва във войскови район Кабиле

IMG_3274A65 новоназначени военнослужещи от военно формирование 54100 и военно формирование 52590 положиха военна клетва във войскови район Кабиле. С изричането на клетвените слова и целувайки българското знаме, военнослужещите се зарекоха пред род и родина да останат завинаги верни на войнския си дълг и обещаха, че високата отговорност, която поемат днес, ще бъде носена с чест и достойнство до последен дъх. Ритуалът  премина под командването на заместник-командира на военно формирование 54100 – майор Недялко Киров. Гости на тържеството във войскови район Кабиле бяха  командирът на 2 Механизирана бригада – бригаден генерал Любчо Тодоров, командирът на военно формирование 54100 – подполковник Дилян Марков, за командирът на военно формирование 52590 – майор Ивайло Янъков,  командирът на военно формирование 22130 – подполковник Веселин Петров, началникът на областния военен отдел в град Ямбол – подполковник Веселин Христов, областният управител на област Ямбол – Николай Пенев, кметът на община Ямбол – Георги Славов, секретарят на община Тунджа –  Андон Кръстев, близките и роднините на военнослужещите.
Поздравително слово към новоназначените военнослужещи и техните родители и близки произнесоха командирът на 2 Механизирана бригада – бригаден генерал Любчо Тодоров и кметът на община Ямбол – Георги Славов.
Набиране на военнослужещи на военна служба в град Ямбол не е имало от 2008 г. Военнослужещите, които положиха военна клетва са преминали през тежък подбор и са заслужили мястото си в редиците на армията. За всяко свободно място са се борили над 10 кандидати,  като това са най-добрите от тях. Това позаква, че военната служба все още е привлекателна професия за младите.

Георги Ташев

About the Author :