Военен и полицай са загубили битката с Ковид 19

Ямбол, 20.04.2021 г.

Военен и полицай са сред десетимата загубили битката с Ковид 19 за последните четири дни в Ямболска област, научи „Делник“. С тях починалите от началото на пандемията досега станаха 281.

Служителят на Областна дирекция на МВР е на 58 г., постъпил е в МВР – болница в София на 21 март, бил е на интензивно лечение и е починал на 15 април от двустранна ковид пневмония без придружаващи заболявания.

Военослужещият е на 47 г. от Ямбол, постъпил е в частната болница в Ямбол на 14 април, на 17 април е преместен в Ковид – реанимация на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и същия ден е починал.

Сред жертвите е и мъж на 35 г. от Ямбол с психическо заболяване, който е постъпил на 23 март в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, лекувал се е и в Ковид реанимация и на 17 април е починал.

Сред загубилите битката с коронавируса в Ямболска област са и жена на 86 г. от Миладиновци със сърдечно заболяване, жена на 72 г. от Ямбол със сърдечно заболяване, астма и артериална хипертония, жена на 80 г. от Ямбол със сърдечно заболяване, жена на 88 г. от Малък манастир, жена на 61 г. от Ямбол с артериална хипертония и мъж на 80 г. от Чарган със сърдечно заболяване. Причината за смъртта им е двустранна ковид пневмония.

Общо 6390 са регистрираните случаи на коронавирус в региона, от тях активните са 677. В болници са настанени 89 души, а на домашно лечение – 588.

Излекувани от заразата са 5432 души, под карантина са 734.

Яслена група в Ямбол ще бъде карантинирана заради заразен от персонала, сред новозаразените са медицинска сестра и бебе на 5 месеца.

Здравните експерти коментират, че заболяемостта спада, но смъртността не, защото много често пациентите подценяват състоянието си и търсят лекарска помощ с голямо закъснение.

About the Author :

Leave a reply