Воден режим в Овчи кладенец и Бояджик, в Миладиновци – без вода от дни

a27c1ee39b673f66307acb2fb3ab52e5Миладиновци, Овчи кладенец и Бояджик са селата на територията на община “Тунджа”, където проблемът с недостига на вода е най-сериозен, съобщи днес, 14 август,  на редовния си брифинг кметът на общината Георги Георгиев. В много от останалите населени места непрекъснато се отстраняват аварии.

Специалистите продължават да обхождат 9-километровото трасе на довеждащия водопровод от група Драма до Миладиновци и да търсят аварии. Към момента с. Миладиновци е от 3-4 дни без вода и днес, вероятно, там ще получат вода с водоноска.

От днес, 14 август, се въвежда режим на водоподаването в Овчи кладенец и Бояджик, съобщи общинският кмет Георги Георгиев. Драстично е намаляла водата в кладенците, плюс аварии – затова в големи части от двете села хронично няма вода. Водният режим се въвежда със заповед на кмета на общината, съгласно писмо от ВиК ЕООД-Ямбол, получено в петък. С нея се забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане на земеделски площи, миене на улици и на моторни превозни средства в Бояджик и в Овчи кладенец. Въвежда се режим при подаването на водата по следния график: в Бояджик от 8 ч. на 14 август до възстановяване на нормалното водоподаване – четна дата югоизточен квартал ще е без вода, нечетна дата – североизточен квартал ще е без вода, т.е. през ден половината село ще е без водоподаване. Режимът в Овчи кладенец е: четна дата – северен квартал без водоподаване, нечетна дата – южен квартал.

Контрол върху изпълнението на заповедта е възложен на служителите на ВиК ЕООД-Ямбол и кметовете на съответните населени места. При констатирано нарушение ще се издават актове за административно нарушение. Глобата за нарушение на заповед на кмета е от 50 до 100 лева. Въведеното ограничение ще важи до издаване на заповед за отмяната му.

Досега не сме пристъпвали към такива непопулярни мерки, но го правим, за да можем да гарантираме поне през ден вода за всички хора в двете села, коментира кметът Георгиев.

About the Author :